PRESSINFORMATION FÖR SOLGUNGA

För pressinformation är du varmt välkommen att kontakta martin@solgunga.se. Högupplösta bilder hittar du i vårt Dropboxarkiv.

 

SOLGUNGA MÖTER WILLAM MORRIS

Foto: Berit Abramhamsson

Bildstorlek: 2362 x 1771

Storlek: 2,95 MB

 

 

 

 

Solgunga Koster 1 Foto: Pieter Paul Koster

SOLGUNGA MÖTER WILLAM MORRIS MED PALL

Foto: Berit Abramhamsson

Bildstorlek: 2362 x 1834

Storlek: 3,16 MB

 

 

 

 

 

 

SOLGUNGA ON THE ROCKS 1

Location: Nordkoster Sweden

Foto: Pieter Paul Koster

Bildstorlek: 4849 x 3142

Storlek: 7,55 MB

Solgunga Koster 2 - Foto: Pieter Paul Koster

 

 

 

SOLGUNGA ON THE ROCKS 2

Location: Nordkoster Sweden

Foto: Pieter Paul Koster

Bildstorlek: 4828 x 3264

Storlek: 7,62 MB

 

  

Solgunga Smögen - Foto: Martin Lingner

 

SOLGUNGA AT SMÖGEN

Location: Smögen Sweden

Foto: Martin Lingner

Bildstorlek: 4128 x 2322

Storlek: 5,69 MB

 
 
 
PRESSMEDELANDE
2013-02-04 På Möbelmässan
 

Solgunga ger solstolen nytt liv

En solstol som gungar, kan det vara något? Nu kommer Solgunga, en solstol som tar bekvämlighet, skönhet och smidighet på allvar. Designad på Nordkoster och tillverkad i Tibro. De flesta svenska storsäljande utemöblerna är 30-60 år gamla. Kan en nykomling slå sig in?

Författare: Solgunga. Källa: Solgunga.

Solgunga är ett projekt som arkitekten Östen Andersson har drömt om länge. Tanken på att ta fram en solstol som är riktigt bekväm, men ändå smidig har funnits sedan familjen köpte in nya solstolar till sommmarstugan på Nordkoster. Förra året togs beslutet att tillsammans med sonen, som kunde det där med att göra affärer, att sätta igång. På årets möbelmässa presenteras resultatet. 

Solgunga ser ut som en klassisk solstol. Det som särskiljer Solgunga är att konstruktionen inte är fastlåst, utan som namnet antyder gungar. Stolen anpassar sig efter kroppsformen. Mjukheten i konstruktionen och i tyget ska göra Solgunga till en väldigt bekväm upplevelse. 

"När vi berättar för någon att vi ska sälja solstolar, så tittar de på oss som vi vore galna. Vi ber dem att sätta sig i Solgunga och pratar vidare. Efter någon minut så är det ingen som undrar varför vi ska sälja solstolar. Däremot är det inte säkert att vi får ta med oss stolen hem igen" säger Östen och skrattar.

Martin fortsätter "En av tankarna med stolen är att den ska leva länge. Med gedigna material och utbytbart tyg håller sig stolen fräsch. Vi kommer kontinuerligt att komma ut med nya tyger så att våra kunder kan hålla stolen uppdaterad till den stil som gäller för tillfället. Vi hoppas att kunna presentera några tygdesignsamarbeten redan i år."

Ett vågat företag att ge sig in i en branch som domineras av några få stora spelare. Vi får se om svenskarna är redo för en ny solstol.

 

SOLGUNGA PÅ MÖBELMÄSSAN

 

Den 5-9 januari 2013 så var vi på Möbelmässan i Älvsjö. Nedan kan du se lite av vår monter. Det var stort intresse för vår stol och fyra nya återförsäljare som skrev på direkt på mässan. Du hittar dem under rubriken butiker. Fler kommer inom kort!

 

Soliga hälsningar!
Martin and Östen