BRUKSANVISNING OCH SKÖTSELRÅD

Material

Stolen är tillverkad i oljad ask av Eric Svenson Stolfabrik i Tibro. Tyget är teflonbehandlad bomullscanvas från Borås Textil. Ytbehandlingen avser att skydda tyget mot fukt och fläckar.

MONTERING

Fäll ut stolen. För in ändarna av sittyget i springan mellan tvärribborna. För in   rundstavarna i hällorna på sittyget. För in svansen av kudden i samma springa som sittyget. Ställ in kuddens svans för att få kudden på lämplig höjd. Kudden är fastlåst då ni sitter i stolen.

ANVÄNDNING

När ni sätter er i stolen eller reser er upp ska ni stödja er på armstöden. Om ni tar stöd av främre tvärribban kan stolen tippa framåt. Då ni skall fälla ihop stolen greppar ni nedre och övre  tvärribborna och lyfter den nedre rakt upp så fälls stolen samman.

UNDERHÅLL

För att stolen alltid skall vara skön att sätta sig i bör ni fälla ihop den och ställa den regnskyddat när ni inte använder den. Tyget och kudden tar lite tid att torka när den stått ute i regn. För att undvika att träet torkar ut bör ni olja stolen en gång per år med utomhusträolja  (kinesisk träolja). Eventuellt överskott av olja bör torkas bort med en linnetrasa för att undvika en klibbig yta. Lättare smuts avlägsnas med ljummet vatten och tvållösning. ”Svårare” smuts avlägsnas med finkornigt sandpapper och behandlas därefter med olja.

Tyget tvättas i 40 grader och sträcks efter tvätt för att behålla rätt längd (127 cm). Torktumla inte. Strykes med medelvarmt järn. Kudden tvättas i 40 grader och bör lufttorkas. Skulle ni vilja ha nytt tyg kan det köpas separat från www.solgunga.se.


Vi hoppas ni skall få lika mycket glädje av stolen som vi haft under många år.

Östen Andersson, Arkitekt SAR/MSA